/duo/telecasts/22-300-225/28b17d431f639f9c0b4092fadf064b52_Food%2BCIA6.jpeg)
Toidu ABC
E-N 11:35, R 11:40
· Kordus L-P
- PäritolumaaSuurbritannia
- Valmimisaasta2020
Saade on järelvaadatav
30 päeva
Saade on nähtavvaid Eestis
H9:E9
Kleepuv riis, kreekerid, kapsas
"Toidu ABC" toob teieni huvitavaid fakte me armastatud ninaesise kohta. Olete vahel juurelnud, kust saab kleepuv riis oma nime? Sel nädalal on Jimmy Doherty Tais, et selle teravilja tuumani jõuda. Kate Quilton selgitab välja, kuidas kreekerid kaalu langetada aitavad. Ning "fakt või fiktsioon?" Amanda Byram katsetab, kuidas peakapsas rinnaga toitvate emade jaoks elupäästjaks saada võib.
H9:E10
Pastakujud, vürtsikad toidud, pett
"Toidu ABC" asub taas teele, et uurida välja tõde toidukaupade kohta te ostukärus. Sellel nädalal saab Jimmy Doherty õppetunni Itaalia memmelt, kes teeb talle selgeks, miks on pastat nii palju eri kujudel. Kate Quilton uurib kuuma teemat, kuidas määratakse tšillipiparde tulisuse astet me valmistoitudes ning Briony Williamsi huvitab, kui palju võid sisaldab paljude küpsetajate lemmik, petipiim.
H9:E11
Popkorn, sinihallitusjuust, erikujulised kartulid
"Toidu ABC" on taas teele asunud, et paljastada üllatavaid saladusi meie taldrikuil olevate roogade taga. Matt Tebbutt põikab Argentiinasse uurimaks, kuidas tehakse täiuslikku popkorni. Andi Oliver leiab end lahendamas mõistatust, kuidas hallitus sinihallitusjuustu sisse saab ja Jimmy Dohertyt šokeerib Saksamaal tõde sellest, kuidas elektrit kartulikrõpsude valmistamiseks kasutatakse.
H9:E12
Maisiga veiseliha, viski, sõltuvust tekitavad road
"Toidu ABC" annab vastuseid küsimustele te lemmiktoitude kohta. Matt Tebbutti selle nädala missioon viib ta Uruguays Fray Bentose linnakesse, kus leiab lahenduse mõistatus, millest täpselt maisiga veiseliha koosneb. Doktor Helen Lawal saab teada, mis nippe kasutavad snäkkide tootjad selleks, et meil isu kuidagi täis ei saaks ning Briony Williams uurib Iirimaal, mis vahe on Šoti ja Iiri viskidel.
H9:E13
Verine liha, šotipärased munad, mesi
"Toidu ABC" jätkab erinevate köögiteemaliste mõistatuste lahendamist. Matt Tebbutt viibib steigi kodumaal Argentiinas ning saab seal teada, mis on see punane vere moodi vedelik supermarketites veiseliha pakkides. Amanda Byram selgitab välja, kas šotipäraste munade juures on midagi šotipärast ning Kate Quilton tahab teada, miks on mesi väikelastele vastunäidustatud.
H9:E14
Päevalilleseemned, suhkrumaks, rabarber
"Toidu ABC" on väsimatult edasi missioonil paljastada põnevaid fakte toidu kohta. Matt Tebbutt selgitab Argentiinas välja, miks on meie päevalilleseemned palju kallimad nendest, mida me lindudele anname. Amanda Byram heidab valgust sellele, kuidas saab rabarberit pimedas kasvatada ning Andi Oliver paljastab šokeeriva tõe selle kohta, kui palju me lemmik-jäätisekokteilidesse suhkrut lisatakse.
H9:E15
Kurkum, piimašokolaad, spargel
"Toidu ABC" kogub põnevaid toidufakte üle kogu maailma. Sel nädalal on Jimmy Doherty Indias kurkumi jälgedel ja leiab end pulmatseremoonialt, kus külalised selle eksootilise vürtsiga üle puistatakse. Kate Quilton selgitab välja, kui palju piima šokolaaditahvlisse läheb ning Andi Oliveri uurida jääb, miks sparglil vahel kirbed kõrvalnähud on.
H9:E16
Pakitud salat, sool, õlu
"Toidu ABC" paljastab saladusi me lemmiktoitude kohta. See nädal viib Jimmy Doherty ühe Suurbritannia tuntuima pakendatud salati tootja telgitagustesse, et selgitada välja, milline salatitaim kõige tervislikum on. Kate Quilton uurib Cornwalli rannikul, kas meresool on tõesti oma mainet väärt ning Briony May Williams põikab Suffolki, et õppida heledate ja tumedate õllede erinevuste kohta.
H9:E17
Mikroplast, nõgesed, rabarber ja vanillikaste
"Toidu ABC" on taas teel, et harida meid selle osas, mida me endale suhu paneme. Sel nädalal võtab Jimmy Doherty ÜK armastatuimad karastusjoogid luubi alla ja teeb šokeeriva avastuse nende niinimetatud mikroplasti sisalduse kohta. Kate Quilton lükkab ümber müüdi aednike vaenlase, nõgese kohta. Ning Amanda Byramil on magus ülesanne selgitada välja, miks on rabarber ja vanillipuding lahutamatu kooslus.
H9:E18
Briošš, veinipudelid, jäätis
"Toidu ABC" toob teieni üllatavaid teadmisi me armastatud roogade kohta. Sellel nädalal: kas briošš on pigem sai või kook? Jimmy Doherty ajab grilli kuumaks ja püüab aru saada, miks me armastame burgereid teha just sellest kuklist. Matt Tebbutti huvitab, miks on veinipudeleid nii erineva kuju ja suurusega ja Kate Quilton süüvib küsimusse, miks mõned jäätised teistest nii palju kiiremini sulavad.
H9:E19
Jõulude eri
Maitsvad road ja joogid on jõulupühade kohustuslik osa, kuid pidulaua katmine võib tunduda hirmuäratava ettevõtmisega. "Toidu ABC" jõulu-erisaade teeb sulle selgeks kõik, mida on vaja, et saaksid oma pere ja sõbrad tänavu paremini, soodsamalt ja kiiremalt ära toita. Kuid esmalt saavad Jimmy, Kate, Matt ja Helen endale abiks kolm uut tiimiliiget, kellega koos jõuludilemmasid lahendama asuda.
H9:E20
Tervisenipid uueks aastaks
"Toidu ABC" astub uude aastakümnesse hulga tervislike nippidega, et jaanuarile korralik start anda. Jimmy uurib Tais, kas ingver on tõesti selline imevili, nagu räägitakse ning testib, kuidas mõjub õlle joomine enne veini. Amandale selgub üllatavaid tõdesid Popeye spinatiarmastuse kohta, Matt uurib lihtsamaid mooduseid päevase puu- ja juurviljakoguse tarbimiseks ja Andi külastab hambaarsti.
H9:E21
Valmistoitude eri
Tiim otsib kokku põnevaid fakte mõnede roogade kohta, mida britid väljast tellida armastavad. Jimmy Doherty on Tais avastamas üht kevadrullide ootamatut komponenti ja siis suundub Indiasse, kus saab teada, mis väljast tellitud karri nii maitsvaks teeb. Amanda Byram ja selgitab välja, miks tekitab mõni tass kohvi rohkem suminat kui teine ning Andi Oliver uurib, kuidas valmivad döner kebabid.
H9:E22
Suurbritannia eri
"Toidu ABC" sõidab läbi kõik Ühendkuningriigi nurgad, et saada selgust, mis teeb kodumaised toidud nii eriliseks. Andi Oliver uurib puuviljajook Pimmsi telgitaguseid, Jimmy Doherty aga Carribbean Jerki maitsesegu maitsmisnäärmetele. Jimmy selgitab välja, millised Briti õunad küpsetamiseks sobivad. Kate Quilton kohtub Briti pudrutšempioniga ja Matt Tebbutt saab teada, milline äädikas kala juurde sobib.
H9:E23
Tervisenippide eri
Supertoitude erisaates on midagi kogu perele. Matt Tebbutt katsetab järele väiteid keefiri tervislikkuse kohta, Amanda Byram uurib, kas üks igas kapis leiduv toit aitab teismelistel paremini õppida, Jimmy Doherty selgitab välja granaatõuna tõhususe Alzheimeri tõve ennetusel, Briony May Williams saab teada, kuidas kala allergikuid aitab ning Kate Quilton uurib kofeiini kasutust enneaegsete laste ravis.
H9:E24
Parimad palad 1: Magusasõpradele
Suhkruste toitude eri. Matt uurib Pariisi kondiitriärides, miks on makroonid nii kallid ja kust hiljutine soolakaramelli hullus alguse sai. Jimmy avab USAs jäätisevalmistamise saladusi ja siis suundub Šveitsi, et saada teada, miks vahel šokolaad pealt valgeks tõmbub ning lisaks teeb avastusi kihisevate maiustuste kohta. Kate aga süveneb küsimusse, miks vahel on mesi vedel, aga vahel mitte.
H9:E25
Parimad palad 2: Hommikueined
Brit hommikusöökide erisaade teeb tagasivaate me hommikueineteemadele. Jimmy uurib küpsetatud ubade juuri; Matt saab teadusliku seletuse küsimusele, miks pähklid müslis pinnale kerkivad; Kate valgustab, miks me eelistame juua teed pigem kruusist kui plasttopsist ning Helen valgustab meid peekonivõileiva terviseriskide osas. Võta tass kohvi, sea end mugavalt istuma ja naudi "Toidu ABC" hommikueine-eri.
H9:E26
Parimad palad 3: Kiirtoit
Kiirtoidu erisaates uurib Matt Tebbutt, miks restoranist tellitud friikartulid teel sinuni pehmeks muutuvad. Kate Quilton tutvub Papa John'si keti logistiliste väljakutsetega ning lisaks lahkab muret tekitavat uudist sushi kohta. Jimmy Doherty ja Helen Lawal paljastavad kiirnuudlite saladusi, Matt tutvub Küprosel pita-leiva valmistamise tehnikaga ja Jimmy tahab teada, miks on toorest steiki ohutu süüa.
H9:E27
Parimad šokolaadipalad
Lihavõtted on aasta šokolaadiseim aeg ning Jimmy Doherty tahab teada, kuidas mulllid mullišokolaadi saavad, Matt Tebbutt uurib, mis teeb valge šokolaadi valgeks ja kuidas piparmündišokolaadi täidis püsib veniv, samal ajal, kui seda ümbritsev šokolaad on krõbe. Kate selgitab välja tumeda šokolaadi mõju tervisele.
H9:E28
2020 parimad palad 1: "Toidu ABC" ja küpsetised.
"Toidu ABC" küpsetiste imelises maailmas. Kate käib maailma suurimas leivatehases ja saab teada, miks mõni leib laguneb esimesel kokkupuutel noaga, aga teine mitte. Jimmy uurib, kas mooniseemned saiakestes on joovastavad ja Matti huvitab, kuidas tortidele kirjutatakse, lisaks teeb ta selgeks, mis vahe on Mascarponel ja toorjuustul. Lõpetuseks selgitab Kate välja, mis aitab tuhksuhkrul kohevana püsida.