Ligi 15 aastat tagasi noori hullutanud “Kõmutüdruk” oli Cecily von Ziegesari raamatusarjal põhinenud draamaseriaal. Kui teleekraanilt tunneme seda just “Kõmutüdruku” nime, siis raamatud ilmusid omal ajal hoopis “Klatšimooride” nime all. 
 

Teleseriaali loojateks on Josh Schwartz ja Stephanie Savage, kes tõid kuuel hooajal vaatajateni Manhattanis Upper East Side'is elavate kõrgklassi noorukite pöörase elu. Neil on probleeme alkoholi, suhete ja staatuse ning loomulikult kuulujuttudega. Noorte tegemistel hoiab silma peal salapärane Kõmutüdruk, kes oma blogis ka kõige salajasemad jutud avalikuks teeb. Räpaste saladuste väljatulek paneb kõikuma nii mõnegi eliitklassi kuuluva piiga enesekindluse ning murrab fantaasia olla maailma kõige erilisem tüdruk. Sari oli omal ajal tõeline fenomen ja see nomineeriti mitmetele auhindadele. Ainuüksi Teen Choice Awardsil pälvis see 18 auhinda. 
 

“Kõmutüdrukust”, millest sai globaalne hitt, tõusid püünele sellised tähed nagu Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford. Sari oli noortele vaatajatele suureks suunanäitajaks moemaailmas, samuti said sarja fännid leida sarnaseid elemente oma igapäevaelu puudutavate teemade kohta, millest isegi parimale sõbrannale rääkida ei julgetud. 


Sari andis tõuke ka noorte käitumismustrite kujunemisele ning pakkus olulise panuse internetifolkloorile, mis oli tol ajal veel lapsekingades. Iga “Kõmutüdruku” fänn mäletab sarjast tuntud tähemärkide kombinatsiooni XOXO, mis võttis kokku järjekordse mahlase kuulujuttudest pungil blogipostituse. XOXO läks laialt levima ka Eesti noorte seas ning sellest kujunes släng, mida kasutasid ka need, kes selle tagamaid ei teadnud.

Aeg on end taas televiisori ette seada ja saada osa särtsakatest kuulujuttudest ja pöörastest seiklustest! “Kõmutüdruk” alustab juba 17. oktoobril telekanalil Duo 4 kell 19:30!
 


 

XOXO gossip girl