/duo/telecasts/22-300-225/28b17d431f639f9c0b4092fadf064b52_Food%2BCIA6.jpeg)
Toidu ABC
E-R hommikul
· Kordus L-P
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
- PäritolumaaSuurbritannia
- Valmimisaasta2020
Saade on järelvaadatav
30 päeva
Saade on nähtavvaid Eestis
H9:E27
Parimad šokolaadipalad
Lihavõtted on aasta šokolaadiseim aeg ning Jimmy Doherty tahab teada, kuidas mulllid mullišokolaadi saavad, Matt Tebbutt uurib, mis teeb valge šokolaadi valgeks ja kuidas piparmündišokolaadi täidis püsib veniv, samal ajal, kui seda ümbritsev šokolaad on krõbe. Kate selgitab välja tumeda šokolaadi mõju tervisele.
H9:E28
2020 parimad palad 1: "Toidu ABC" ja küpsetised.
"Toidu ABC" küpsetiste imelises maailmas. Kate käib maailma suurimas leivatehases ja saab teada, miks mõni leib laguneb esimesel kokkupuutel noaga, aga teine mitte. Jimmy uurib, kas mooniseemned saiakestes on joovastavad ja Matti huvitab, kuidas tortidele kirjutatakse, lisaks teeb ta selgeks, mis vahe on Mascarponel ja toorjuustul. Lõpetuseks selgitab Kate välja, mis aitab tuhksuhkrul kohevana püsida.
H9:E29
2020 parimad palad 2: "Toidu ABC" ja snäkid
"Toidu ABC" meenutab oma lemmikuid näksidega seotud missioone. Jimmy sukeldub erikujuliste kartulikrõpsude maailma ning uurib Tais, kui palju on krevetikrõpsudes krevette. Matt ei saa seakamarast üle ega ümber ja lisaks selgitab välja, kas maisikrõpse võib dipi sisse mitu korda kasta. Helen Lawal süveneb riisikookidesse ning Kate on Hawaiil makadaamiapähkli jälgedel ja arutab pähkliallergia teemat.
H9:E25
Parimad palad 2: Hommikueined
Brit hommikusöökide erisaade teeb tagasivaate me hommikueineteemadele. Jimmy uurib küpsetatud ubade juuri; Matt saab teadusliku seletuse küsimusele, miks pähklid müslis pinnale kerkivad; Kate valgustab, miks me eelistame juua teed pigem kruusist kui plasttopsist ning Helen valgustab meid peekonivõileiva terviseriskide osas. Võta tass kohvi, sea end mugavalt istuma ja naudi "Toidu ABC" hommikueine-eri.
H9:E26
Parimad palad 3: Kiirtoit
Kiirtoidu erisaates uurib Matt Tebbutt, miks restoranist tellitud friikartulid teel sinuni pehmeks muutuvad. Kate Quilton tutvub Papa John'si keti logistiliste väljakutsetega ning lisaks lahkab muret tekitavat uudist sushi kohta. Jimmy Doherty ja Helen Lawal paljastavad kiirnuudlite saladusi, Matt tutvub Küprosel pita-leiva valmistaise tehnikaga ja Jimmy tahab teada, miks on toorest steiki ohutu süüa.
H9:E30
2020 parimad palad 2: Sahvri sisu
"Toidu ABC" teeb ülevaate roogadest, mida me käeulatuses hoida tavatseme. Kate uurib, miks maapähklivõi nii kaua säilib. Jimmy tahab Sri Lankal teada, miks müüakse läätsesid poolitatult, Matt jälgib anšoovisepüüki Itaalia rannikul ning Kate'i huvitab, kas kassile võib anda koeratoitu ja vastupidi. Jimmy vana sõber Gennaro aitab lahendada küsimuse, mis on risotoriisis erilist.
H9:E31
2020 parimad palad 4: Supertoidud
Supertoidud teevad võidukäiku - lehtkapsast kimchi'ni, vetikalehtedest hapukapsani - toite, mis teevad tervisega väidetavalt imesid, on lõputult. Jimmy uurib, kas kuivatatud ploomid on tõesti seedimisele head, Kate uurib kofeiini mõju kaalulangetamisele, Matti huvitab, kas mikroürdid on tõesti nii toitainerikkad, nagu väidetakse ja testib Hispaanias horchata't. Jimmy on tursamaksaõli kodumaal Islandil.
H9:E32
2020 parimad palad 5: Köögiviljad
Suurbritannias on käimas köögiviljade revolutsioon ja "Toidu ABC" teeb kokkuvõtte me lemmikutest taimetoidu saatelõikudest. Jimmy on Californias, kust on pärit lihavaba Beyond burger. Matt on Walesis söödavate vetikate jälgedel, Kate uurib, mis on jaka ning Jimmy süveneb põllundusmulla kriisi ja otsib soovitusi köögivilja koduseks kasvatuseks. Mattile selgub tõde beebiporgandite kohta.
H9:E33
2020 parimad palad 6: Turgutavad road
See osa keskendub roogadele, mille poole pöördume, kui vajame turgutust. Jimmy uurib Islandil kalapulkade saladust, miks on ainult mõned neist Omega-3 rasvainete rikkad? Kate saab teada, miks on küpsistes augud ja selgitab välja Cornwalli pirukate saladuse. Helen paljastab Tansaanias vanillijäätise saladusi, Jimmy võrdleb värskete ja külmutatud pitsade hindu ja Matt demonstreerib toidufüüsika seadusi.
H10:E1
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E2
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.