/duo/telecasts/22-300-225/28b17d431f639f9c0b4092fadf064b52_Food%2BCIA6.jpeg)
Toidu ABC
E-R hommikul
· Kordus L-P
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
- PäritolumaaSuurbritannia
- Valmimisaasta2021
Saade on järelvaadatav
30 päeva
Saade on nähtavvaid Eestis
H10:E14
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E15
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E11
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E12
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E13
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E16
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E17
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E18
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E19
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E20
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H10:E21
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
H9:E1
Baguette'id, Mozarella, hernentamp
Sarja "Toidu ABC" avaosas läheb Jimmy Pariisi baguette'ide saladust avastama; Matt kohtub Itaalias maailma enim poputatud kariloomadega, uurides samas, miks on pühvlipiima Mozzarella lehmapiima omast nii palju kallim ning Briony teeb üllatava avastuse selle kohta, kuidas hernetambi jaoks herneid tambitakse.
H9:E2
Kreeka pähklid, hapud maiused, hägusad õlled
"Toidu ABC" leiab vastused ka kõige põletavamatele küsimustele toidu kohta meie laual. Selles osas otsib Helen Californias täiuslikult puhastatud Kreeka pähklite saladust; Matt ajab huuled prunti, et selgitada välja, mis teeb hapud maiused hapuks: ning Andi selgitab välja, mis teeb supermarketitesse ilmunud trendikad hägusad õlled hägusaks.
H9:E3
Austrid, ketšup, munad
"Toidu ABC-l" on missioon leida üles kõige üllatavamad faktid toidu kohta, mida me sööme. Selles osas uurib Matt väidet, et pudel ketšupit sisaldab rohkem tomateid kui pudelis on ketšupit; Kate selgitab välja, miks on austrid, mida Victoria-ajastul söödi näksidena, saanud rauakotiröövlist luksuskaubaks; ning Amanda paljastab, mis on keskmise suurusega ja suurte munade erinevus.
H9:E4
Brie, suhkruvatt, vähid
"Toidu ABC" jätkab väsimatult põnevate toidufaktide väljaselgitamist selleks, et vaataja ei peaks seda tegema. Selles saates põikab Jimmy Prantsusmaale, et saada teada, millest koosneb Brie-juustu valge nahk; Helen sõidab linnast välja uurima, kuidas on suhkruvatt seotud teatud suurte murrangutega toidutööstuses; ja Briony selgitab välja, miks ei saa kõiki koorikloomi toidupoest terves tükis osta.
H9:E5
Purgitomatid, panettone, vahutav kohv
"Toidu ABC" jätkab oma ülesannet uurida välja põnevaid toidufakte ja lükata ümber müüte. Sellel nädalal suundub Helen ühte maailma suurimatest kohvivabrikutest, et saada teada, mis annab lahustuvale cappuccino'le vahu; Matt uurib Napolis, miks on enamik konservtomatitest pärit Itaaliast; ja Kate on Euroopas panettone'i odüsseial, et selgitada välja, kuidas see kohev maius nii kaua värske püsib.
H9:E6
Vorstid, oranž vein, muretainakoogikesed
"Toidu ABC" otsib väsimatult tõde sinu poekärus oleva toidu kohta. Selles saates selgitab Matt välja, kui palju on sinu vorstis liha ning kuidas Briti banger-vorstid endale nime said; Kate uurib, kust on uusim sõna veinimaailmas, oranž vein, oma värvi saanud; ning Amanda avastab kõrgtehnoloogilise lahenduse täiuslike miljonäri-koogikeste viilude lõikamiseks.
H9:E7
Banaaniõis, vaarikad, sibulad
"Toidu ABC" on missioonil, et selgitada välja saladused toidu taga me taldrikutel. Selles osas selgitab Jimmy Doherty Tais välja, kuidas banaanipuu õis me kartulitega krõbekalarooga rikastab. Matt Tebbutt uurib Hispaanias, kuidas jõuavad vaarikad põllult me külmkappi ilma lödiks muutumata. Ja Andi Oliver suundub sibulavabrikusse, et näha, kuidas seal neid pisarakiskujatest köögivilju kooritakse.
H9:E8
Koriander, apelsinid, moos
Jätkub "Toidu ABC" ristikäik, et suurendada me teadlikkust meie toidulauast. Selles saates püüab Jimmy Doherty Tais aru saada, miks on koriander mõnede inimeste lemmik, samas kui teiste jaoks maitseb nagu seep. Matt Tebbutt saab Hispaanias teada, miks on vahel apelsine nii raske koorida ja Briony Williams satub pigisse, uurides küsimust, miks kukub võileib põrandale alati vale küljega allpool.