Toidu ABC
E-R hommikul · Kordus L-P

Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.

  • PäritolumaaSuurbritannia
  • Valmimisaasta2021
Saade on järelvaadatav 30 päeva
Saade on nähtavvaid Eestis
H10:E21
Purustame toiduainete kohta keerlevaid müüte ja laseme teaduslikel argumentidel kõnelda.
Duo 4
Duo 4
H9:E1
Baguette'id, Mozarella, hernentamp
Sarja "Toidu ABC" avaosas läheb Jimmy Pariisi baguette'ide saladust avastama; Matt kohtub Itaalias maailma enim poputatud kariloomadega, uurides samas, miks on pühvlipiima Mozzarella lehmapiima omast nii palju kallim ning Briony teeb üllatava avastuse selle kohta, kuidas hernetambi jaoks herneid tambitakse.
Duo 4
Duo 4
H9:E2
Kreeka pähklid, hapud maiused, hägusad õlled
"Toidu ABC" leiab vastused ka kõige põletavamatele küsimustele toidu kohta meie laual. Selles osas otsib Helen Californias täiuslikult puhastatud Kreeka pähklite saladust; Matt ajab huuled prunti, et selgitada välja, mis teeb hapud maiused hapuks: ning Andi selgitab välja, mis teeb supermarketitesse ilmunud trendikad hägusad õlled hägusaks.
Duo 4
Duo 4
H9:E3
Austrid, ketšup, munad
"Toidu ABC-l" on missioon leida üles kõige üllatavamad faktid toidu kohta, mida me sööme. Selles osas uurib Matt väidet, et pudel ketšupit sisaldab rohkem tomateid kui pudelis on ketšupit; Kate selgitab välja, miks on austrid, mida Victoria-ajastul söödi näksidena, saanud rauakotiröövlist luksuskaubaks; ning Amanda paljastab, mis on keskmise suurusega ja suurte munade erinevus.
Duo 4
Duo 4
H9:E4
Brie, suhkruvatt, vähid
"Toidu ABC" jätkab väsimatult põnevate toidufaktide väljaselgitamist selleks, et vaataja ei peaks seda tegema. Selles saates põikab Jimmy Prantsusmaale, et saada teada, millest koosneb Brie-juustu valge nahk; Helen sõidab linnast välja uurima, kuidas on suhkruvatt seotud teatud suurte murrangutega toidutööstuses; ja Briony selgitab välja, miks ei saa kõiki koorikloomi toidupoest terves tükis osta.
Duo 4
Duo 4
H9:E5
Purgitomatid, panettone, vahutav kohv
"Toidu ABC" jätkab oma ülesannet uurida välja põnevaid toidufakte ja lükata ümber müüte. Sellel nädalal suundub Helen ühte maailma suurimatest kohvivabrikutest, et saada teada, mis annab lahustuvale cappuccino'le vahu; Matt uurib Napolis, miks on enamik konservtomatitest pärit Itaaliast; ja Kate on Euroopas panettone'i odüsseial, et selgitada välja, kuidas see kohev maius nii kaua värske püsib.
Duo 4
Duo 4
H9:E6
Vorstid, oranž vein, muretainakoogikesed
"Toidu ABC" otsib väsimatult tõde sinu poekärus oleva toidu kohta. Selles saates selgitab Matt välja, kui palju on sinu vorstis liha ning kuidas Briti banger-vorstid endale nime said; Kate uurib, kust on uusim sõna veinimaailmas, oranž vein, oma värvi saanud; ning Amanda avastab kõrgtehnoloogilise lahenduse täiuslike miljonäri-koogikeste viilude lõikamiseks.
Duo 4
Duo 4
H9:E7
Banaaniõis, vaarikad, sibulad
"Toidu ABC" on missioonil, et selgitada välja saladused toidu taga me taldrikutel. Selles osas selgitab Jimmy Doherty Tais välja, kuidas banaanipuu õis me kartulitega krõbekalarooga rikastab. Matt Tebbutt uurib Hispaanias, kuidas jõuavad vaarikad põllult me külmkappi ilma lödiks muutumata. Ja Andi Oliver suundub sibulavabrikusse, et näha, kuidas seal neid pisarakiskujatest köögivilju kooritakse.
Duo 4
Duo 4
H9:E8
Koriander, apelsinid, moos
Jätkub "Toidu ABC" ristikäik, et suurendada me teadlikkust meie toidulauast. Selles saates püüab Jimmy Doherty Tais aru saada, miks on koriander mõnede inimeste lemmik, samas kui teiste jaoks maitseb nagu seep. Matt Tebbutt saab Hispaanias teada, miks on vahel apelsine nii raske koorida ja Briony Williams satub pigisse, uurides küsimust, miks kukub võileib põrandale alati vale küljega allpool.
Duo 4
Duo 4
H9:E9
Kleepuv riis, kreekerid, kapsas
"Toidu ABC" toob teieni huvitavaid fakte me armastatud ninaesise kohta. Olete vahel juurelnud, kust saab kleepuv riis oma nime? Sel nädalal on Jimmy Doherty Tais, et selle teravilja tuumani jõuda. Kate Quilton selgitab välja, kuidas kreekerid kaalu langetada aitavad. Ning "fakt või fiktsioon?" Amanda Byram katsetab, kuidas peakapsas rinnaga toitvate emade jaoks elupäästjaks saada võib.
Duo 4
Duo 4
H9:E10
Pastakujud, vürtsikad toidud, pett
"Toidu ABC" asub taas teele, et uurida välja tõde toidukaupade kohta te ostukärus. Sellel nädalal saab Jimmy Doherty õppetunni Itaalia memmelt, kes teeb talle selgeks, miks on pastat nii palju eri kujudel. Kate Quilton uurib kuuma teemat, kuidas määratakse tšillipiparde tulisuse astet me valmistoitudes ning Briony Williamsi huvitab, kui palju võid sisaldab paljude küpsetajate lemmik, petipiim.
Duo 4
Duo 4
H9:E11
Popkorn, sinihallitusjuust, erikujulised kartulid
"Toidu ABC" on taas teele asunud, et paljastada üllatavaid saladusi meie taldrikuil olevate roogade taga. Matt Tebbutt põikab Argentiinasse uurimaks, kuidas tehakse täiuslikku popkorni. Andi Oliver leiab end lahendamas mõistatust, kuidas hallitus sinihallitusjuustu sisse saab ja Jimmy Dohertyt šokeerib Saksamaal tõde sellest, kuidas elektrit kartulikrõpsude valmistamiseks kasutatakse.
Duo 4
Duo 4
H9:E12
Maisiga veiseliha, viski, sõltuvust tekitavad road
"Toidu ABC" annab vastuseid küsimustele te lemmiktoitude kohta. Matt Tebbutti selle nädala missioon viib ta Uruguays Fray Bentose linnakesse, kus leiab lahenduse mõistatus, millest täpselt maisiga veiseliha koosneb. Doktor Helen Lawal saab teada, mis nippe kasutavad snäkkide tootjad selleks, et meil isu kuidagi täis ei saaks ning Briony Williams uurib Iirimaal, mis vahe on Šoti ja Iiri viskidel.
Duo 4
Duo 4
H9:E13
Verine liha, šotipärased munad, mesi
"Toidu ABC" jätkab erinevate köögiteemaliste mõistatuste lahendamist. Matt Tebbutt viibib steigi kodumaal Argentiinas ning saab seal teada, mis on see punane vere moodi vedelik supermarketites veiseliha pakkides. Amanda Byram selgitab välja, kas šotipäraste munade juures on midagi šotipärast ning Kate Quilton tahab teada, miks on mesi väikelastele vastunäidustatud.
Duo 4
Duo 4
H9:E14
Päevalilleseemned, suhkrumaks, rabarber
"Toidu ABC" on väsimatult edasi missioonil paljastada põnevaid fakte toidu kohta. Matt Tebbutt selgitab Argentiinas välja, miks on meie päevalilleseemned palju kallimad nendest, mida me lindudele anname. Amanda Byram heidab valgust sellele, kuidas saab rabarberit pimedas kasvatada ning Andi Oliver paljastab šokeeriva tõe selle kohta, kui palju me lemmik-jäätisekokteilidesse suhkrut lisatakse.
Duo 4
Duo 4
H9:E15
Kurkum, piimašokolaad, spargel
"Toidu ABC" kogub põnevaid toidufakte üle kogu maailma. Sel nädalal on Jimmy Doherty Indias kurkumi jälgedel ja leiab end pulmatseremoonialt, kus külalised selle eksootilise vürtsiga üle puistatakse. Kate Quilton selgitab välja, kui palju piima šokolaaditahvlisse läheb ning Andi Oliveri uurida jääb, miks sparglil vahel kirbed kõrvalnähud on.
Duo 4
Duo 4
H9:E16
Pakitud salat, sool, õlu
"Toidu ABC" paljastab saladusi me lemmiktoitude kohta. See nädal viib Jimmy Doherty ühe Suurbritannia tuntuima pakendatud salati tootja telgitagustesse, et selgitada välja, milline salatitaim kõige tervislikum on. Kate Quilton uurib Cornwalli rannikul, kas meresool on tõesti oma mainet väärt ning Briony May Williams põikab Suffolki, et õppida heledate ja tumedate õllede erinevuste kohta.
Duo 4
Duo 4
H9:E17
Mikroplast, nõgesed, rabarber ja vanillikaste
"Toidu ABC" on taas teel, et harida meid selle osas, mida me endale suhu paneme. Sel nädalal võtab Jimmy Doherty ÜK armastatuimad karastusjoogid luubi alla ja teeb šokeeriva avastuse nende niinimetatud mikroplasti sisalduse kohta. Kate Quilton lükkab ümber müüdi aednike vaenlase, nõgese kohta. Ning Amanda Byramil on magus ülesanne selgitada välja, miks on rabarber ja vanillipuding lahutamatu kooslus.
Duo 4
Duo 4
H9:E18
Briošš, veinipudelid, jäätis
"Toidu ABC" toob teieni üllatavaid teadmisi me armastatud roogade kohta. Sellel nädalal: kas briošš on pigem sai või kook? Jimmy Doherty ajab grilli kuumaks ja püüab aru saada, miks me armastame burgereid teha just sellest kuklist. Matt Tebbutti huvitab, miks on veinipudeleid nii erineva kuju ja suurusega ja Kate Quilton süüvib küsimusse, miks mõned jäätised teistest nii palju kiiremini sulavad.
Duo 4
Duo 4