Populaarne Austraalia kodukokkade võistlus “Minu köök on parim” (“My Kitchen Rules”) on tagasi värske hooajaga, mis jõuab Duo4 ekraanile 6. aprillil. Seekord pannakse proovile kuue eripalgelise meeskonna kokkamisoskused ja meisterlikkus. Kohtunike rollis on legendaarsed Manu Feildel ja Colin Fassnidge ning Briti kokandusstaar Nigella Lawson.


Saate formaat on jäänud samaks: meeskonnad peavad valmistama toite kohtunikele ja kaasvõistlejatele, et teenida punkte ja vältida väljalangemist. Igas episoodis seisavad meeskonnad silmitsi erinevate väljakutsetega, alates igapäevaste peretoitude valmistamisest kuni keerukate gurmeeroogadeni.
Kohtunike rollis on seekord mitu tuttavat nägu. Manu Feildel, kes on osalenud saates juba algusaastatest alates, tema kõrval tuntud Iiri-Austraalia kokk ja saatejuht Colin Fassnidge ning kuulus Briti telekokk Nigella Lawson.

Seekord võitleb kängurumaa parima kodukoka tiitli nimel kuus kaheliikmelist meeskonda Austraalia eripaigust. Tutvume nendega lähemalt.


Tommy (30) ja Rach (30), korterikaaslased Lääne-Austraaliast
Tommy ja Rach on kaks energilist ja loomingulisest sõpra, kes lubavad tuua “Minu köök on parim” saatesse värsket energiat. Tommy on brändingu ja graafilise disainiga tegelev vabakutseline kunstnik, Rach aga töötab moealal stilistina ja modellina. Nad kohtusid kaks aastat tagasi ja avastasid kiiresti omavahelise sarnasuse nii huvide kui ka hobide osas.
Tommy kirjeldab ennast kui loomingulist hinge, kes ei usu kindlatesse retseptidesse. Tema arvates pole oluline mitte see, mida sa teed, vaid see, kellega sa seda teed. Rach on konkreetsem ja teatab pikalt mõtlemata, et tema lemmikroog on lambakarree oma aia ürtidega. Võistluspaari tugevuseks on hea omavaheline klapp, kuid mõlemad tunnistavad, et Tommy võib vahel Rachile närvidele käia.


Sonia (53) ja Marcus (23), ema ja poeg Lõuna-Austraaliast
Sonia ja Marcus on temperamentne ema-poja duo. Sonia on kogenud gümnaasiumiõpetaja, aga ka kirglik kokk ning oma suureks uhkuseks peab oma muljetavaldavat kokaraamatute kollektsiooni. Marcus on energiline ja otsekohene noormees, kes tegeleb toidufotograafia ja videograafiaga.
Marcus kirjeldab oma ema kui energilist ja võimsat naist, kes näitab armastust toidu kaudu. Ta tunnistab, et Sonial on “itaalia temperament”, mis võib teinekord pingeid tekitada. Nende tugevuseks on ühine kirg toidu vastu, kuid tandem kipub köögis tülli minema – Sonia kritiseerib Marcuse sassis töökohta, ent poega tüütab ema lõputu perfektsionism.


Radha (26) ja Prabha (26), identsed kaksikud Uus Lõuna-Walesist
Radha ja Prabha on identsed kaksikud, kes usuvad, et nende telepaatiline side juhatab neid võiduni. Nad on mõlemad pühendunud oma erialadele – Radha õpib juristiks ja Prabha tegeleb vähiuuringutega.
Nad kirjeldavad end kui uudishimulikke kokkasid, kes on alati valmis juurde õppima. Nende lemmikroog on ema tehtud apelsinikook. Õdede tugevuseks on omavaheline side ja toetus, aga nad kipuvad vahel samaaegselt rääkima ja teineteist katkestama.


Coco (31) ja Pearls (36), tulihingelised sõbrannad Uus Lõuna-Walesist
Coco ja Pearls on enesekindlad ja otsekohesed sõbrannad, kes on veenunud, et nende edu ta on võluv välimus nin meisterlikud oskused. Coco on pärit Uus-Meremaalt, Pearls aga Tšehhi Vabariigist. 
Coco kirjeldab ennast kui tervislikku, loomingulist, rahulikku ja lõbusat kokka. Pearlile meeldib süüa teha kirglikult ja ta lubab, et keegi ei jää tema toitu süües näljaseks. Nende lemmiktoidud on vastavalt parmesaniga kaetud lambakotletid ja BBQ searibid viski pastinaagi püre ja omatehtud gnocchid. Nende tugevuseks on enesekindlus ja otsekohesus, ent mõlemad tunnistavad, et kipuvad vahel liiga kriitilised olema.


Nick (36) ja Christian (34), toidumeistrid Victoria osariigist
Nick ja Christian on parimad sõbrad, kes kohtusid 12 aastat tagasi ülikoolis draamat õppides. Nad on kirglikud toidu vastu ja armastavad pidusid, ulmefilme ja oma tööd toitlustusettevõtetes. Nick töötab pubi juhatajana ja Christian tegeleb põrandalihvimise äriga.
Nad kirjeldavad ennast kui töökad ja lõbusad mehi, kes naudivad kokkamist ja uusi toiduelamusi. Kokandus tuli mõlema mehe ellu perekonnast ja nad on aja jooksul lihvinud oma oskusi katsetades ning erinevatelt kokkadelt õppides. Nende tugevuseks on meeskonnatöö ja sarnane maitse-eelistus, kuid võivad olla vahel olla liiga võiduhimulised ja ei suuda kaotusega leppida.


Claudean (52) ja Anthony (49), võistlushimuline abielupaar Queenslandist
Claudean ja Anthony on temperamendilt täiesti erinevad, kuid see ei takista neil koos toiduturul äri ajamast ning laste heaks unistusi ellu viimast. Claudean on energiline ja otsekohene naine, kes kasutab toiduvalmistamist ka mineviku traumadega toimetulemiseks. Anthony on rahulik ja toetav mees, kes aitab Claudeani nii toiduvalmistamisel kui ka äri ajamisel.
Claudeani lemmikroogadeks on spagetid ja kotletid, mis meenutavad talle tuttavad maitsed lapsepõlvest. Anthony lemmikroog on tema enda tehtud Itaalia kana.
Nende tugevuseks on vastandlikud iseloomud, mis täiendavad teineteist, aga nad võivad vahel tülitseda Claudeani otsekohesuse ja Anthony liialt rahuliku olemuse tõttu.


Põnev kokanduslahing läheb lahti 6. aprillil kell 19.00 telekanalis Duo4.

 

Pildimaterjal: