Suurbritannia populaarne kokandusvõlur James Martin(pildil) on sealse rahva üks vaieldamatuid lemmikkokki. Martin on välja andnud üle 20 bestselleriks tõusnud kokaraamatu, mis inspireerinud toidufänne üle kogu maailma. Ka tippkoka erinevad kokandussaated on televaatajate seas ülimenukad. Nendest üks „James Martin: kodused maitsed“ (Home Comforts) jõuab nüüd Eesti televaatajani telekanali Duo 4 vahendusel.

Mitme kokandusmaailma auhinnaga pärjatud köögivõlur James Martin on öelnud, et elab selleks, et kokata. Kõige enam naudib mees toiduvalmistamist aga just oma kodus. „Oma koduköögis olen ma lõõgastunud ja vaba tipprestorani pingest. Saan toidumaailma rohkem süveneda ning ka lõbutseda.“ Ja just oma Hampshires asuvas kodu köögis ta televaatajad uues saatesarjas vastu võtabki. Stiilselt kujundatud koduse atmosfääriga sari heidab pilgu Jamesi kulinaariamaailma. Aiast maitsetaimede noppimisest kuni õuealal oleva pitsaahju kuumutamise ja imemaitsva leiva küpsetamiseni - see kõik annab meile tõelise ettekujutuse elust täis maitsvad toiduelamusi.
Igas saates jagab Martin toiduarmastajatest televaatajatele kolm põhjalikumat retsept ja ühe kiirema ning lihtsama retsepti. Näiteks aeglaselt küpsetatud Maroko lambaliha pühapäevaseks lõunasöögiks või hoopis reedeõhtuks sobivad kiiresti valmivad tänavatoiduretseptid. Üks mis kindel, need kõik sobivad ideaalselt nautimiseks nii üksi, pere kui sõprade seltsis.

James Martin jagab oma varamust retsepte, mis pärast pikka tööpäeva aitaks kodus lõõgastuda ja vajadusel ka lohutust pakkuda. „Need retseptid on minu pika karjääri jooksul saanud inspiratsiooni kohalikelt tootjatelt. Need on toidud, mida ma valmistan siis, kui olen restoranist ja telestuudiotest eemal.“

Duo 4 näitab kokasaadet „James Martin: kodused maitsed“ alates 5. veebruarist, pühapäeva hommikuti.